• Pénztár
Tétel 0 - Összesen : 0,00 Ft
Úgy látszik, hogy a kosár üres ...
hivatalos gyarto hivatalos gyarto hivatalos gyarto

Legkeresettebb termékeink

SECURIA_PRO_IP_2MP_WiFi_kamera_LIRDQS200W_2__1563173095_584
SECURIA PRO IP 2MP WiFi kamera LIRDQS200W
33900 Ft
Értékelés: Még nincs értékelés
ahd8chv2_w__3___1535095571_215
Securia Pro IP kamera rendszer 4MPx NVR8CHV4-W
309900 Ft
Értékelés: Még nincs értékelés
securia_ipvd8000scc69__1590667413_217
SECURIA PRO AHD 2MP dome kamera VD8000ASV
16900 Ft
Értékelés: Még nincs értékelés

Info

Nyaralni, síelni megy? Gondoljon csak bele, mit okozhat egy közösségi oldalra feltöltött fotó a családi üdülésről…

Egy jól megérdemelt pihenés a tengerparton, síelés a hegyekben, egy hosszú hétvége a Balatonnál, vagy csak egy estére üresen hagyott ház. Aztán egy poszt a közösségi oldalon, amit mindenki lát…

Utazás előtt kétszer megnézzük elzártuk-e a gázt, biztosan becsuktuk-e a hűtőszekrény ajtaját, nem hagytuk-e égve a lámpákat, be van-e csukva az összes ablak, szekrény és ajtó. De elég mindez ahhoz, hogy nyugodtan töltsük a nyaralásunkat? Biztosan csak azok látják a nyaralós fotóinkat, akikben megbízunk?

Azt mondják, alkalom szüli a tolvajt. Erről sajnos szinte minden nap megbizonyosodhatunk a hírekből is. A tolvajok készpénzt, ékszereket, elektronikai berendezéseket vihetnek el, megrongálhatják a nyílászárókat. A kárunk akár több millió forint is lehet. A rendőrség pedig szinte tehetetlen.

Ha már megtörtént a baj, feljelentést teszünk. A rendőrség a helyszínre érkezik, körbejárja a helyszínt, és az első kérdés, amit feltesz: van-e biztonsági kameránk? Általában a válasz: Nincs. Majd ujjlenyomatokat keresnek, megkérdezik ki tudhatta, hogy nem leszünk otthon: Szinte mindenki. A nyomozás hónapokig eltarthat, aminek a legtöbb esetben a végeredménye, hogy nem lesz meg az elkövető.

Legtöbbször csak a baj bekövetkezte után jut eszünkbe, hogy biztosan mindent megtettünk-e, a házunk biztonsága érdekében?

Az elkövető sok esetben egy utcabéli, vagy egy közelben lakó ismerős. Kamerafelvételről pedig a rendőrség vagy akár mi magunk is fel tudnánk ismerni.

Általában eszünkbe sem jut milyen kevés is elég ahhoz, hogy ne kelljen félbeszakítani nyaralásunkat. A házunkra felszerelt biztonsági kameráknak visszatartó hatása is van. Ha pedig mégis megtörténik a betörés, az IP vagy AHD kamerarendszer egy minőségi, éles képet biztosít a történtekről, amely jelentős mértékben elősegítheti a gaztevő beazonosítását.

Ne adjon esélyt a betörőnek!

Tanácsokért és termékeinkért keresse fel weboldalunkat: www.securia.hu, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon: 0670 217 6418

 

Hogyan telepítsük a biztonsági kamerarendszert a házunkra?

Annak ötlete, hogy lyukakat fúrjunk a házunk falára a kamerarendszerünk telepítéséhez ijesztőnek tűnhet. Viszont egy kevés információ segítéségével a beüzemelés sokkal könnyebb és szakszerűbb is lehet.

Keressük meg a megfelelő helyeket a kamerák számára

  1. Nézzük meg, hol találkozik a ház teteje a fallal. Ez a legideálisabb hely a kamerák felszerelésére, mivel szél-, eső-, hó-, és napvédett helyről van szó.
  2. Továbbá, ha a kamerát a tető közelébe helyezzük el, ez jó felvételi képet biztosít, és minimalizálja a vandalizmus kockázatát.
  3. Egy másik előnye, hogy megkönnyíti a kábel (Power & Video) vezetését, mivel a legtöbb háznál van egy kis rés vagy lyuk a tető és a fal között, ahol a kábeleink futhatnak.

 1. Ellenőrizzük még egyszer a kamera látószögét, és becsüljük meg a lefedettséget. Ehhez egy speciális CCTV design szoftver áll rendelkezésre. Például az IP Video System Design Tool demo verziójának segítségével beimportálhatjuk az oldalra a tervet. Kiválaszthatjuk a kamerák optimális helyét, felhelyezhetjük őket a falra, megadhatjuk a lefedettséget, a fókusztávolságot és a látószöget egy 3D-s modellen.

Kábelezés

 1. A legjobb megoldás a standard ipari RG59 kábel használata, ami egy olyan fajta kábel, amit a CCTV rendszer telepítéséhez használnak. Egy video és egy tápkábelből (pozitív és negatív) tevődik össze. Innen ered a kábel „Sziámi” elnevezése.
 2. Keressük meg a legideálisabb helyet, ahol bevezetjük a kábeleket kültérből a beltérbe. A legtöbb ház rendelkezik padlástérrel, ami optimális hely az RG59 kábelek házba történő bevezetéséhez.
 3. A tetőtérben jelöljünk ki egy helyet a rögzítő eszköz és a monitor számára. Amennyiben szeretné ezeket a laktérben is elhelyezheti.
 4. Vezessük az összes RG59 kábelt a rögzítőhöz. Amennyiben BNC csatlakozóval ellátott RG59-es kábelt vásároltunk, nincs más dolgunk, mint csatlakoztatni a videó rögzítővel (DVR). Ha az RG59 kábelünk nincs csatlakozóval ellátva, be kell szereznünk BNC csatlakozókat, és fel kell szerelni őket a kábel végére. Ez után tudjuk összekötni a DVR rögzítővel.
 5. Csatlakoztassuk a rendszert tápfeszültséghez.
 6. Amennyiben összekötöttük a kamerákat a rögzítővel, és minden tápvezetéket is csatlakoztattunk, nincs más dolgunk, mint összekötni a DVR készüléket a monitorral (természetesen a monitort is meg kell támogatni tápfeszültséggel)
 7. Ha betartjuk a kezelési útmutatót, és figyelembe vesszük a tanácsokat, a beüzemelés könnyű és szakszerű lesz.

Szeretné tudni hány nap felvétel fér az Ön merevlemezére? Mekkora kapacitású HDD-re lesz szüksége a kívánt napok tárolásához? A mi táblázatunk segítségével kiszámolhatja


Mekkora merevlemezre van szükségem?

Camera
A kamerák száma a rendszerben
A felvétel tárolásának hossza
Felvételek száma másodpercenként (fps)
A kamerák felvételeinek felbontása

A merevlemez szükséges mérete

TB

Ötletek több felvétel tárolásához a lemezen

 • Felvétel mozgásérzékeléskor – a rendszer csak akkor tárolja a felvételt, ha a kamera mozgást érzékel
 • Tervezett felvétel – Állítsa be az időt, mikortól meddig rögzítse a rendszer a felvételeket.
 • FPS – Felvételek száma másodpercenként – Minél kevesebb felvételt állítunk ben, annál több fér a lemezre. Az alap beállítás, amire szükség van 10fps
 • Felbontás – Azoknál a kameráknál, amelyeknél nincs szükség éles képre, állítson be alacsonyabb felbontást a tárolt videóhoz.


FPS-ek összehasonlítása egy videó felvételenKamerák felbontásának összehasonlításaA merevlemez üzembe helyezése a kamerarendszerben


Merevlemezre van szüksége? Tekintse meg kínálatunkat

Megnézem

Legkedveltebb kamerarendszereink

 

Háztartások, kertek, nyaralók, műhelyek megfigyelésére

Securia Pro AHD AHD4CHV1-B

4 csatornás rendszer, AHD kamerák 1MP, 720p, vízálló, éjszakai látásmód 20m

39900 Ft

Háztartások, boltok, cégek helyiségeinek megfigyelésére

Securia Pro NVR4CHV2-W

4 csatornás rendszer, IP kamerák 2MP, 1080p, vízálló, éjszakai látásmód 20m

39900 Ft

Közepes és nagy cégek, raktárak, üzlethelyiségek megfigyelésére

Securia Pro NVR8CHV4-B DOME

8 csatornás rendszer, IP kamerák 4MP, 1920p, vízálló, éjszakai látásmód 20m

250900 Ft

 

Mire figyeljünk kamerarendszer vásárlásakor?

Felbontás

Minél nagyobb a felbontás, annál részletesebb a kép. Olyan objektumok megfigyelésére ahol nincs szükség részletesebb képre (háztartások, üzlethelyiségek) elegendőek az analóg vagy digitális kamerák alacsonyabb felbontással. 

Az analóg kamerák felbontását TV sorokban határozzuk meg, ezek főleg 420 és 700 TV között mozognak. A felbontásnak minél több TV sora van, annál részletesebb lesz a kép. A következő képlet segítségével a TV-vonalak pixelfelbontássá alakíthatók: a pixelek száma = (0,7) x a TV-sorok száma. Az IP kamerák felbontása megapixeles, és 1 MP-nél kezdődik.

A kamerák felbontásának összehasonlítása 1 - 4 MPX

Securia Pro AHD kamera 1MPx (XM310+140A)
Securia Pro AHD kamera 2MPx (FH 8536E/V30E + F22)
Securia Pro IP kamera 2MPx (Hi3516EV100 + SC2235)
Securia Pro IP kamera 4MPx (Hi3516D)1-4Mpx rozlíšenie

Analóg vagy digitális (IP) rendszer

Ezen technológiák alapvető különbsége az információ továbbításának módjában rejlik, azaz abban, hogy a képet hogyan továbbítják a kamerákból a rögzítő / kijelző eszközbe. Az AHD rendszer (analóg CCTV kamera) analóg jelátvitelt használ, gyakorlatilag azonos a régi analóg televíziós sugárzással. A TV sugárzás átviteli szabványa több mint 50 éves, ezért az ilyen típusú kamerák lehetőségei kissé korlátozottak.

A digitális rendszer (IP kamerák) számítógépes hálózatot használ a videó továbbításához, ahol az információ átviteléhez nagyobb a sávszélesség, és a kamerák nincsenek annyira korlátozva, mint az előző technológiában. Másrészről, a két technológia kép „megszerzés” módja és annak „fizikai-optikai” alapelvei nem különböznek.

Ha egy analóg kamerarendszert választunk, ez a megoldás anyagilag nem lesz annyira megterhelő, mint az IP technológiák esetében. Ma már kissé magasabb felbontást és nagyobb érzékenységet érhetünk el. Az elmúlt 5 évben az analóg kamerák felbontását mintegy 30%-kal, az érzékenységet pedig többszörösére növelték, de csak egy „szoftver-trükk” segítségével, amelyet fényintegrációnak hívnak.

Az AHD és az IP rendszerek bekötésének összehasonlítása

Az analóg HD kamerarendszer bekötési rajza és folyamata

schemaA digitális IP kamerarendszer bekötési rajza és folyamata

schema

2MPX AHD vs 2MPX IP

2MPx analóg HD (AHD) és 2MPx digitális (IP) rendszerek kamera képeinek összehasonlítása.
2Mpx rozlíšenie

Objektív

Ha kamerarendszerünkkel háztartást, üzlethelyiséget vagy a házunk környezetét szeretnénk megfigyelni, valószínűleg a legnagyobb látószögű kamerára lesz szükségünk.

objektiv

Ugyanakkor, ha nagyobb távolságú területeket figyelünk meg (parkoló, autó rendszámok ellenőrzése) kisebb látószögű kamerára lesz szükség. Minél nagyobb a gyújtótávolság, a látószög annál kisebb.

Minden kamera rendelkezik bizonyos fókusztávolsággal (látószög). A fókusztávolság az a szög, amelyben a kamera képes képet rögzíteni. Mérete miliméterben van megadva. A kamerákat rögzített, varifokális, vagy zoom objektívvel készítik. 

A rögzített objektív azt jelenti, hogy a lencsének rögzített fókusztávolsága van, amelyet nem lehet átállítani.
A varifokális objektív azt jelenti, hogy a fókusztávolság bizonyos határokon belül manuálisan állítható.
A ZOOM objektív egy varifokális objektív, amely fókusztávolsága bizonyos határokon belül elektronikus módon állítható.

 

Az objektív fókusztávolsága (mm)

2,5

2,96

3,6

4

6

8

12

16

25

50

87,7

78,1

67,4

61,9

43,6

33,4

22,6

17,1

11,0

5,5

Az objektív látószöge (°)

A merevlemez mérete

Tudni szeretnénk mennyi felvétel fér a melevlemezre (HDD)? Mekkora HDD-re lesz szükségünk a felvételek tárolásához? A HDD kalkulátorunk segítségével ezt is kiszámolhatja.
Ajánlott kamerarendszereink

Háztartások, kertek, nyaralók, műhelyek megfigyelésére

Securia Pro AHD AHD4CHV1-B

4 csatornás rendszer, AHD kamerák 1MP, 720p, vízálló, éjszakai látásmód 20m

 • Éjszakai látásmód
 • A kép online továbbítása PC-re vagy mobil eszközökre
 • Mozgásérzékelés
 • HDD-re való rögzítés
 • A felvételek pendrive-on való tárolása
 • Egyszerű beüzemelés
 • Magyar nyelvű menü

39900 Ft

Háztartások, boltok, cégek helyiségeinek megfigyelésére

Securia Pro NVR4CHV2-W

4 csatornás rendszer, IP kamerák 2MP, 1080p, vízálló, éjszakai látásmód 20m

 • Éjszakai látásmód
 • A kép továbbítása PC-re vagy mobil eszközökre
 • Mozgásérzékelés
 • HDD-re való rögzítés
 • A felvételek pendrive-on való tárolása
 • Egyszerű beüzemelés
 • Magyar nyelvű menü

39900 Ft

Közepes és nagy cégek, raktárak, üzlethelyiségek megfigyelésére

Securia Pro NVR8CHV4-B DOME

8 csatornás rendszer, IP kamerák 4MP, 1920p, vízálló, éjszakai látásmód 20m

 • Éjszakai látásmód
 • A kép online továbbítása PC-re vagy mobil eszközökre
 • Mozgásérzékelés
 • HDD-re való rögzítés
 • A felvételek pendrive-on való tárolása
 • Egyszerű beüzemelés
 • Magyar nyelvű menü

250900 Ft