• Pénztár
Tétel 0 - Összesen : 0,00 Ft
Úgy látszik, hogy a kosár üres ...
hivatalos gyarto hivatalos gyarto hivatalos gyarto

Legkeresettebb termékeink

SECURIA_PRO_IP_2MP_WiFi_kamera_LIRDQS200W_2__1563173095_584
SECURIA PRO IP 2MP WiFi kamera LIRDQS200W
33900 Ft
Értékelés: Még nincs értékelés
ahd8chv2_w__3___1535095571_215
Securia Pro IP kamera rendszer 4MPx NVR8CHV4-W
309900 Ft
Értékelés: Még nincs értékelés
securia_ipvd8000scc69__1590667413_217
SECURIA PRO AHD 2MP dome kamera VD8000ASV
16900 Ft
Értékelés: Még nincs értékelés

Hogyan telepítsük a biztonsági kamerarendszert a házunkra?

Annak ötlete, hogy lyukakat fúrjunk a házunk falára a kamerarendszerünk telepítéséhez ijesztőnek tűnhet. Viszont egy kevés információ segítéségével a beüzemelés sokkal könnyebb és szakszerűbb is lehet.

Keressük meg a megfelelő helyeket a kamerák számára

 1. Nézzük meg, hol találkozik a ház teteje a fallal. Ez a legideálisabb hely a kamerák felszerelésére, mivel szél-, eső-, hó-, és napvédett helyről van szó.
 2. Továbbá ha a kamerát a tető közelébe helyezzük el, ez jó felvételi képet biztosít, és minimalizálja a vandalizmus kockázatát.
 3. Egy másik előnye, hogy megkönnyíti a kábel (Power & Video) vezetését, mivel a legtöbb háznál van egy kis rés vagy lyuk a tető és a fal között, ahol a kábeleink futhatnak.
 4. Ellenőrizzük még egyszer a kamera látószögét, és becsüljük meg a lefedettséget. Ehhez egy speciális CCTV design szoftver áll rendelkezésre. Például az IP Video System Design Tool demo verziójának segítségével beimportálhatjuk az oldalra a tervet. Kiválaszthatjuk a kamerák optimális helyét, felhelyezhetjük őket a falra, megadhatjuk a lefedettséget, a fókusztávolságot és a látószöget egy 3D-s modellen.

Kábelezés

 1. A legjobb megoldás a standard ipari RG59 kábel használata, ami egy olyan fajta kábel, amit a CCTV rendszer telepítéséhez használnak. Egy video és egy tápkábelből (pozitív és negatív) tevődik össze. Innen ered a kábel „Sziámi” elnevezése.
 2. Keressük meg a legideálisabb helyet, ahol bevezetjük a kábeleket kültérből a beltérbe. A legtöbb ház rendelkezik padlástérrel, ami optimális hely az RG59 kábelek házba történő bevezetéséhez.
 3. A tetőtérben jelöljünk ki egy helyet a rögzítő eszköz és a monitor számára. Amennyiben szeretné ezeket a laktérben is elhelyezheti.
 4. Vezessük az összes RG59 kábelt a rögzítőhöz. Amennyiben BNC csatlakozóval ellátott RG59-es kábelt vásároltunk, nincs más dolgunk, mint csatlakoztatni a videó rögzítővel (DVR). Ha az RG59 kábelünk nincs csatlakozóval ellátva, be kell szereznünk BNC csatlakozókat, és fel kell szerelni őket a kábel végére. Ez után tudjuk összekötni a DVR rögzítővel.
 5. Csatlakoztassuk a rendszert tápfeszültséghez.
 6. Amennyiben összekötöttük a kamerákat a rögzítővel, és minden tápvezetéket is csatlakoztattunk, nincs más dolgunk, mint összekötni a DVR készüléket a monitorral (természetesen a monitort is meg kell támogatni tápfeszültséggel)
 7. Ha betartjuk a kezelési útmutatót, és figyelembe vesszük a tanácsokat, a beüzemelés könnyű és szakszerű lesz.